h1

Round 1: Greed vs. Safety. Winner: Greed!

September 25, 2007

Every day thousands of school kids pour out of the DeKalb Avenue Subway station towards Brooklyn Tech. And thousands of Ft. Greene commuters head in the opposite direction (shall I compare us to salmon?), through the school children towards the DeKalb Ave. subway station.

To complicate things (did I already mention salmon?), the public spirited developers (updated: the developer is Forest City Ratner no less) of the Rockwell Place 80 DeKalb Ave. apartment building (which I’m sure will be a “lovely” 405 feet addition to the Brooklyn skyline) have fenced off the sidewalk and created their own artificial one in the parking lane of Dekalb Ave. This narrow space is, of course, too small for the numbers trying to get through it leaving many to walk in the bike lane (which cars already ignore) or the middle of the street.

Typical:
Rockwell Place Sidewalk Travesty

Advertisements

3 comments

  1. Are you sure that’s the rockwell place developers? They are down by lafayette, not by Dekalb. And it’s not supposed to be much of an addition to the skyline at 12 stories with the storage place next door at 11 or so.


  2. I have to disagree on one point: salmon are much more organized than us pedestrians. Whenever schools opens or lets out, there’s always a problem of spillover. Nothing new. Rockwell Place only exacerbates it. All I want to know is how long will we have to dodge traffic as we go to and from work.

    By the way, I love the blog! It’s about time Fort Greene found an outlet on the Brooklyn blogosphere.


  3. I walk through that small corridor every morning and night..and yes, I sometimes take my life into my own hands and walk in the bike path rather than be cattle prodded and bumped by the kids walking three abreast.

    By the way, that first commentor is correct I think. The Rockwell Place project is on Rockwell up by Lafayette (the old piano factory). Still not sure what they’re doing in the space on DeKalb, but it’s got to be better looking than the post-communist government bunker style building that previously occupied that space!



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: